Menu Mijn account

Cardano

Via deze functionaliteit kun je vast aankoop- en verkooporders in het systeem zetten, zodat er op een gewenste prijs automatisch gekocht of verkocht wordt.

Je moet ingelogd zijn voor deze functie.

€ 0,31940283
-4.22%24H

Cardano (ADA) kopen en verkopen wanneer u dat wilt

Bent u benieuwd of u op dit moment een goede prijs kunt krijgen voor uw Cardano coin? Bekijk de actuele ADA koers op Bitcoin Meester. Hier vindt u een duidelijk overzicht van alle huidige koersen van cryptocurrency zoals Cardano. Zo kunt u altijd eenvoudig zien of u de beste deal haalt uit uw koop of verkoop. Bovendien zijn bij alle waarden op deze pagina de kosten inbegrepen. U komt dus niet voor verrassingen te staan. Betalen dat doet u vervolgens eenvoudig en snel via iDeal.

 

Grafiek Cardano

Cardano kopen

Cardano is een blockchain platform dat sinds 2017 bestaat. Het valt in de categorie proof-of-stake met als doel verandering en innovatie tot stand te brengen. Waarom zou je Cardano kopen? Biedt het alleen positieve veranderingen in de maatschappij of wordt u er zelf ook beter van? Bitcoin Meester helpt om de juiste keuze te maken.

Wat is Cardano?

Voor je Cardano gaat kopen zul je eerst wat moeten weten over dit open source project. Het werd gelanceerd in 2017 en is genoemd naar de Italiaanse geleerde Gerolamo Cardano. Het ADA token is genoemd naar Ada Lovelace, volgens velen de eerste computerprogrammeur. Het token is zo ontworpen dat eigenaars van deze cryptocurrency inspraak hebben in de verdere ontwikkeling van de software. Met Cardano kopen maak je dus deel uit van verdere beslissingen over de toekomst van deze crypto.

Waarom Cardano kopen?

Een interessante reden om Cardano te kopen is het proof-of-stake systeem. Dit vereist minder energie dan proof-of-work zoals dit bij Bitcoin toegepast wordt. Een belangrijke doelstelling is decentralisatie van deze cryptocurrency. In september 2021 is de Goguen fase uitgerold. Gebruikers kunnen nu smart contracts ontwikkelen en uitvoeren, dit maakt het mogelijk om decentrale applicaties te bouwen op de blockchain. Enkele voordelen van het Cardano netwerk zijn: dat het veel crypto apps ondersteunt, het werkt met NFTs en smart contract, het een ruime 1000x toename in waarde heeft sinds de lancering en de duurzame wijze van minen.

Cardano kopen is mogelijk via Bitcoin Meester.

Een eigen blockchain

De blockchain van Cardano heeft als hoofddoel om transacties in de eigen cryptovaluta ADA af te handelen. Daarnaast kan het platform worden gebruikt voor het maken van smart contracts. Dit zijn transacties die plaats kunnen vinden zonder goedkeuring van een derde partij. Ook kunnen er applicaties worden gemaakt die niet afhankelijk zijn van een enkel bedrijf of persoon. Dit worden ook wel gedecentraliseerde applicaties genoemd.  

De Cardano blockchain is helemaal gebaseerd op wetenschappelijke en wiskundige principes. Veel wetenschappers hebben bijgedragen aan het testen en bewijzen van de code van Cardano. De blockchain bestaat uit twee verschillende lagen. Dit wordt gedaan om de snelheid op het netwerk te verbeteren. Heel simpel gezegd is er een afwikkelingslaag en een rekenlaag. De afwikkelingslaag zorgt met ADA voor de transacties op het netwerk. De rekenlaag voert de smart contracts uit. Zoals gezegd geeft dit meer snelheid op het netwerk en is er meer ruimte voor groei, het netwerk is dus goed schaalbaar. 

Ouroboros

Cardano gebruikt een eigen Proof of Stake (PoS) mechanisme. Ook dit mechanisme is met behulp van vele wiskundigen ontwikkeld en wordt Ouroboros genoemd. Het mechanisme wordt gebruikt om het netwerk te beveiligen, transacties te valideren en ADA te verdienen. Het PoS mechanisme heeft daarnaast als voordeel dat dit veel minder energie kost en dus milieuvriendelijker is dan een Proof of Work mechanisme dat bij Bitcoin toegepast wordt. 

Maak vandaag nog uw Bitcoin Meester account aan!

Wilt u Bitcoin Meester gebruiken om Cardano en andere digitale coins te kopen en verkopen? Ons platform is eenvoudig, accuraat en veilig. Om aan de slag te gaan hoeft u enkel een account aan te maken en een door u gekozen bedrag over te boeken. Het aanmaken is  zo gebeurd nadat u uw identiteit heeft laten verifiëren. Hierover kunt u gerust zijn: alle gegevens die u ons verstrekt, worden met grote zorg verwerkt volgens de AVG-richtlijnen. Zodra dit is gebeurd, bent u helemaal klaar om Cardano en andere coins veilig en snel te kopen en verkopen. De coins beheert u in uw Cardano wallet. Deze wallet kunt u tevens gebruiken om andere coins te sparen en verkopen. Wanneer u besluit te verkopen, bieden wij snelle uitbetaling, zodat u snel kunt genieten van de door u geleverde digitale arbeid. Bovendien, hoe meer u bij ons koopt en verkoopt, des te groter uw tariefkorting. Dit betekent dat u een nog hogere prijs krijgt voor uw Cardano en andere valuta.

Komt u er niet helemaal uit?

Heeft u nog overige vragen waar u niet helemaal uitkomt? Blader dan eens onze handleidingen of kijk op onze pagina met veelgestelde vragen. Is Cardano niet de munt waar u naar op zoek bent? Gelukkig bieden we ruim 200 andere cryptocurrencies aan. Wat dacht u bijvoorbeeld van XRP, VeChain of Ethereum? Daarbij hebben wij ook nog een blog waarin we dagelijks nieuws posten. 

Komt u er toch niet uit?

Bekijk onze pagina met veelgestelde vragen. Hier worden de meest voorkomende vragen beantwoord. Mocht u er toch niet uitkomen, neem dan even contact met ons op.

Contact opnemen

Euro's storten

Vul het gewenste bedrag in:

Transactiekosten worden ingehouden op bovenstaande bedrag.

Let op! Storten is enkel toegestaan vanaf uw eigen rekening. Stortingen vanaf een andere tenaamstelling zullen worden tegengehouden.

iDeal
Kosten: € 0,00
Bancontact
Kosten: 1.1%
SEPA
Kosten: € 0,00
Giropay
Kosten: 2%
Sofort
Kosten: 2%
EPS
Kosten:2%
Handmatige overboeking: Je mag deze week nog maximaal storten. Minimale storting € 10,00.

Ons rekeningnummer (IBAN):
NL08 BUNQ 2291 5794 28

Ten name van:
Coin Meester B.V.

BIC/SWIFT:
BUNQNL2A

Omschrijving (klantnummer):


Gestort geld wordt bij ons direct verwerkt, maar hou er rekening mee dat een banktransactie één werkdag onderweg kan zijn.