Menu Mijn account

Dogecoin

Via deze functionaliteit kun je vast aankoop- en verkooporders in het systeem zetten, zodat er op een gewenste prijs automatisch gekocht of verkocht wordt.

Je moet ingelogd zijn voor deze functie.

€ 0,08624253
-0.39%24H

Dogecoin (DOGE) kopen met iDEAL

Bent u op zoek naar een veilige en snelle manier om Dogecoin te kopen? Dat kan bij Bitcoin Meester, een Nederlands platform waarop u ruim 200 verschillende cryptovaluta kunt kopen en verkopen. Wij maken het mogelijk om 24 uur per dag, zeven dagen per week, cryptovaluta te verhandelen. Naast onze website bieden we onze klanten ook de mogelijkheid om gebruik te maken van onze app voor zowel iOS als Android.

 

Grafiek Dogecoin

Wat is Dogecoin?

De Dogecoin is een bijzondere cryptovaluta. De Dogecoin is geïnspireerd op een populaire meme van een afbeelding met een Shiba Inu hond. Het is begonnen als grap en is inmiddels een van de bekendste projecten. Dit komt vooral door de enorme groei in waarde die Dogecoin had in april en mei 2021. Door deze groei in waarde kwamen er veel verhalen in de media van bezitters die ineens cryptomiljonair werden.

De achtergrond

De Dogecoin is in 2013 uitgebracht. Dogecoin is een fork van Litecoin. Bij het forken van een bestaande cryptovaluta wordt de code gekopieerd en vervolgens losgekoppeld. Door het loskoppelen kunnen er wijzigingen in de code worden aangebracht. Op deze manier kan er op een simpele wijze een eigen valuta gemaakt worden. Dogecoin lijkt in de basis veel op Bitcoin, het is niets meer dan een decentrale munt. De vergelijking komt door het forken van Litecoin. Net als bij Bitcoin gebruikt Dogecoin het Proof of Work (PoW) mechanisme. Hierbij kunnen miners Doge verdienen door hun rekenkracht aan het netwerk te lenen.

De toekomst van Dogecoin?

In tegenstelling tot veel andere cryptovaluta heeft Dogecoin geen limiet op het aantal munten dat in omloop wordt gebracht. Bij een valuta met een maximum van 20 miljoen munten zal er op een bepaald moment schaarste ontstaan. Dit zorgt ervoor dat een munt in waarde kan stijgen. Bij Dogecoin is in 2014 besloten van deze limiet af te zien. Elk jaar worden er ongeveer vijf miljard nieuwe Dogecoins aan de markt toegevoegd. Dit zorgt er ook meteen voor dat het vrij onlogisch is om Dogecoin te minen en bij te dragen aan het PoW mechanisme. Het kost meer energie (in de vorm van stroom) dan dat het minen oplevert voor een gebruiker.

Dogecoin blijft populair onder internetgebruikers. Een Dogecoin kan onder meer op Reddit gebruikt worden om een fooi te geven. Ook is er een soort community ontstaan rondom Dogecoin. Deze community heeft met het gebruik van Dogecoin al meerdere crowdfundacties ondersteunt.

Net als de Shiba Inu token wordt Dogecoin door velen gezien als een "grap". Dit komt doordat de munt haast geen enkele functie heeft. Er is dus enige voorzichtigheid geboden!

Dogecoin kopen via Bitcoin Meester

Bitcoin Meester biedt een eenvoudig te gebruiken platform waar meer dan 200 verschillende cryptovaluta kunnen worden verhandeld. Bitcoin Meester is officieel geregistreerd bij de Nederlandsche Bank als cryptovaluta-aanbieder.

U koopt Dogecoin of een andere valuta voor eerlijke prijzen. Fees voor het aan- en verkopen van cryptovaluta zijn maximaal 1%. Deze kosten dalen tot 0.10% wanneer u een frequente handelaar wordt. Veiligheid en transparantie zijn belangrijk voor ons. Naast onze website hebben wij ook een Android en iOS app die kunnen worden gebruikt om te handelen in cryptocurrencies. Zo kunt u altijd handelen, waar u ook bent!

Heeft u ergens vragen over?

U kunt onze FAQ pagina bekijken of onze handleidingen lezen. Verschillende vragen en onderwerpen worden hierin behandeld over het kopen en verkopen van cryptovaluta. Wanneer u er niet uitkomt, kunt u ons telefonisch bereiken via 085 007 6000. Mailen kan ook naar helpdesk@bitcoinmeester.nl, of gebruik de chatfunctie op onze website!

Komt u er toch niet uit?

Bekijk onze pagina met veelgestelde vragen. Hier worden de meest voorkomende vragen beantwoord. Mocht u er toch niet uitkomen, neem dan even contact met ons op.

Contact opnemen

Euro's storten

Vul het gewenste bedrag in:

Transactiekosten worden ingehouden op bovenstaande bedrag.

Let op! Storten is enkel toegestaan vanaf uw eigen rekening. Stortingen vanaf een andere tenaamstelling zullen worden tegengehouden.

iDeal
Kosten: € 0,00
Bancontact
Kosten: 1.1%
SEPA
Kosten: € 0,00
Giropay
Kosten: 2%
Sofort
Kosten: 2%
EPS
Kosten:2%
Handmatige overboeking: Je mag deze week nog maximaal storten. Minimale storting € 10,00.

Ons rekeningnummer (IBAN):
NL08 BUNQ 2291 5794 28

Ten name van:
Coin Meester B.V.

BIC/SWIFT:
BUNQNL2A

Omschrijving (klantnummer):


Gestort geld wordt bij ons direct verwerkt, maar hou er rekening mee dat een banktransactie één werkdag onderweg kan zijn.