Menu Mijn account

Ethereum Classic

Via deze functionaliteit kun je vast aankoop- en verkooporders in het systeem zetten, zodat er op een gewenste prijs automatisch gekocht of verkocht wordt.

Je moet ingelogd zijn voor deze functie.

€ 18,9160473
-7.68%24H

Ethereum Classic (ETC) kopen met iDEAL via Bitcoin Meester

Bekijk hieronder de actuele prijs van ETC. Ook ETC is simpel te handelen via Bitcoin Meester. U kunt gemakkelijk geld storten via iDEAL of Bancontact. Wilt u hulp bij het opzetten van een account of de aan- en verkoop van cryptovaluta? Raadpleeg dan onze helpdesk.

Grafiek Ethereum Classic

Wat is Ethereum Classic?

Ethereum Classic is een netwerk dat smart contracts inzet om overeenkomsten tussen twee partijen uit te voeren. Dit zijn transacties die je kunt maken zonder goedkeuring van derde partijen. Ethereum Classic kan decentralized apps (dapps) uitvoeren en ondersteunen. Dapps zijn digitale applicaties die niet afhankelijk zijn van een enkele computer of autoriteit. In plaats daarvan draaien ze op een blockchain. Dit is een gedeelde database die informatie opslaat in digitale vorm.

 

Ethereum Classic is voortgekomen uit een splitsing van Ethereum. Na een hack aanval vormden zich twee groepen van eigenaren van Ethereum nodes, computers waarop de blockchain draait, die andere plannen hadden. De meerderheid wilde de code updaten, waardoor gebruikers gestolen munten terug zouden krijgen. De andere groep vond dat dit tegen het het principe van een blockchain inging. Zij splitsten zich af, bleven de oude code gebruiken, en maakten zo eigenlijk een nieuwe cryptovaluta. Deze versie van de software heet nu Ethereum Classic. Deze splitsing wordt een hard fork genoemd.

 

Een groot verschil tussen tussen de twee is dat Ethereum Classic zegt dat het Proof of Work (POW) zal blijven gebruiken, terwijl Ethereum van plan is over te stappen naar een ander model. POW is een manier om transacties te bevestigen en de blockchain uit te breiden. Hierbij moeten wiskundige puzzels worden opgelost om te voorkomen dat iemand knoeit met het systeem.

Handelen via Bitcoin Meester

Met Bitcoin Meester kunt u eenvoudig, veilig en snel in cryptovaluta handelen. U kunt met iDEAL geld storten en dit direct omwisselen naar uw gewenste munt. Zodra u met de gestorte euro’s bijvoorbeeld ETC koopt, worden deze direct in uw wallet gestort. Ook bieden wij kortingen aan op de tarieven als u meer handelt. Naast onze website kunt u ook handelen via onze app voor iOS en Android.

Verdere informatie?

Heeft u nog andere vragen? Kijk dan eens naar onze handleidingen of onze FAQ pagina. Bent u geïnteresseerd in andere cryptovaluta, lees dan ons blog of de begrippenlijst op de kennisbank. Heeft u verder hulp nodig? Onze helpdesk is 24 uur per dag te bereiken via e-mail. Verder zijn we telefonisch of via chat bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 17:00.

Komt u er toch niet uit?

Bekijk onze pagina met veelgestelde vragen. Hier worden de meest voorkomende vragen beantwoord. Mocht u er toch niet uitkomen, neem dan even contact met ons op.

Contact opnemen

Euro's storten

Vul het gewenste bedrag in:

Transactiekosten worden ingehouden op bovenstaande bedrag.

Let op! Storten is enkel toegestaan vanaf uw eigen rekening. Stortingen vanaf een andere tenaamstelling zullen worden tegengehouden.

iDeal
Kosten: € 0,00
Bancontact
Kosten: 1.1%
SEPA
Kosten: € 0,00
Giropay
Kosten: 2%
Sofort
Kosten: 2%
EPS
Kosten:2%
Handmatige overboeking: Je mag deze week nog maximaal storten. Minimale storting € 10,00.

Ons rekeningnummer (IBAN):
NL08 BUNQ 2291 5794 28

Ten name van:
Coin Meester B.V.

BIC/SWIFT:
BUNQNL2A

Omschrijving (klantnummer):


Gestort geld wordt bij ons direct verwerkt, maar hou er rekening mee dat een banktransactie één werkdag onderweg kan zijn.