Menu Mijn account

Handleidingen

Registreren en inloggen

Voordat u bij Bitcoin Meester kunt handelen dient u in het bezit te zijn van een account. Heeft u dit nog niet? Dan zult u deze eerst moeten aanmaken.

 

Stap 1: Om een account aan te maken gaat u naar bitcoinmeester.nl/registreren. Op deze pagina kunt u uw gegevens invullen. 

 

Stap 2: Vul hier uw gegevens in, let erop dat u de voorwaarden doorneemt en accepteert. Wanneer alle gegevens juist zijn ingevuld ontvangt u van ons een e-mail waarin u een link kunt vinden om uw registratie te bevestigen en af te ronden.

 

 

Stap 3: Wanneer u inlog voert u uw e-mailadres en uw zelgekozen wachtwoord in. Vervolgens klikt u op inloggen. Hierna kkrijgt u de vraag om nog een verificatiecode in te voeren. Deze code krijgt u per
e-mail toe gestuurd.

 

Euro's storten en opnemen

Om bij Bitcoin Meester cryptocurrency zoals bitcoin of ethereum te kunnen kopen dient u eerst geld op uw account te storten. Hoe u dat doet leggen wij u hier uit!

 

Stap 1: Zorg dat u bent ingelogd.

 

Stap 2: Druk op "Mijn Account" (of op het poppetje wanneer u via mobiel onze site bezoekt) 

 

Stap 3: U komt nu terecht op een overzichtspagina. Hier ziet u een kopje staan genaamd "BM Credits". Dit zijn de euro's die u in uw account heeft staan waarmee u de munten kunt aankopen.

 

 

Stap 4: Druk op "Storten" om euro's te storten. Wilt u euro's opnemen? Dan drukt u hier op opnemen. Vervolgens verschijnt er een pop-up.

 

 

Stap 5: Vul het bedrag in aan euro's dat u wilt storten. Dit doet u in het vakje wat met rood is omcirkeld, vervolgens klikt u op de betaalwijze die u wilt gebruiken. iDeal betalingen worden direct verwerkt.

 

Stap 6: U zult nu worden omgeleid naar de betaalomgeving van uw bank. Hier zult u de betaling zelf moeten afronden. Vervolgens worden de euro credits worden bijgeschreven op uw account. 

 

Stap 7: U kunt de euro credits nu omwisselen voor uw gekozen munten.

Munten kopen, verkopen en wisselen

Als het goed is heeft u nu Euro's op uw account gestort, deze kunt u nu gebruiken om uw gekozen cryptocurrency mee te kopen. 

 

Stap 1:  Ga naar de pagina "Koersen & coins", deze staat bovenaan de pagina aangegeven. Hier verschijnt een overzicht van alle munten die wij aanbieden.

 

Stap 2: Klik op de coin die u wilt kopen, vervolgens wordt u omgeleid naar de pagina van de betreffende munt.

 

Stap 3: Vul in het rechtervakje het bedrag in voor wat u wilt kopen. De computer rekent voor u uit hoeveel u krijgt in uw cryptocurrency. Wanneer u op kopen drukt worden de munten direct bijgeschreven op uw account.

 

Naast kopen zie je ook verkopen staan. Daar kun je je munten verkopen. Dit gaat op dezelfde manier als het aankopen van de munten. Als je de munten verkoopt krijg je het geld weer terug in je account. Het geld wat je krijgt van de verkoop van de munten kun je uit laten betalen of investeren in andere munten. 

 

 

Munten versturen

U kunt ook munten versturen via Bitcoin Meester. Dit doet vanuit uw portefeuille in uw account.

 

Stap 1: Ga naar "Mijn Account" -> "Portefeuille"


 

Stap 2: Scroll naar beneden op deze pagina. Daar aangekomen ziet u een lijst met alle coins. U kunt het vinkje 'Verberg alle coins die ik niet bezit' aanklikken om alleen de munten te tonen die u in bezit heeft. 
Achter de naam van de munten ziet u een aantal verschillende opties staan, waaronder 'Versturen'.

 

 

 

Stap 3: Klik op versturen. U ziet de volgende popup verschijnen. 

Hier vult u het aantal in en het adres waar het heen moet. 

Let op!  Het versturen van munten brengt kosten met zich mee om de transactie op het netwerk te laten verwerken. Deze kosten verschillen per munt. Let hier goed op bij het versturen.

 

 

 

Stap 4: U zult de opname moeten bevestigen via uw mail. Pas wanneer u deze link heeft aangeklikt zal de opname worden verwerkt. 

 

 

Stap 5: Uw opname is bevestigd, u kunt de details van uw opname (waaronder uw TXID) terugvinden in uw transactieoverzicht!

 

 

Verificatie

Ook Bitcoin Meester heeft zich te houden aan wet- en regelgeving. In het kader van Wwft (Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme) dienen wij een Know Your Customer (KYC) beleid te voeren. Dit houdt in dat wanneer u meer dan €100,- per week wilt handelen u een identiteitsverificatie dient te doorlopen.

Op de pagina aangekomen zie je de manieren waarop je op dat moment bent geverifieerd. Ook zie je de manieren waarop je je nog kan verifiëren. 
Je kan ook op deze pagina komen door op 'Uw gegevens' te klikken. 
 

 

Ook kan je de verificatie bekijken. Als je op het knopje ‘Bekijk verificatie’ klikt kom je op de pagina waar de verificatiestatus van het account staat. Hier staan ook de wekelijkse limieten bij.

Onder dit overzicht zie je 'Uitgebreide accountverificatie' staan. Hier zie je alle verificatiestappen die je moet doorlopen om je wekelijks limiet te verhogen. 

Let op: het is noodzakelijk dat je alle verificatiestappen doorloopt. Wij krijgen een melding van volledig doorlopen verificatieprocessen, niet van halve verificatieprocessen. Het niet volledig doorlopen van het verificatieproces zorgt er ook niet voor dat je wekelijks limiet wordt verhoogd!

Google Authenticator inschakelen

Google Authenticator is een van de veiligste opties om uw account te beveiligen.

Authenticator is een app die u installeert op uw smartphone, deze app is van Google en te vinden in zowel de iOS App Store als de Google Play Store.

De app genereert iedere 60 seconden een nieuwe 6-cijferige code welke u moet ingeven na het invullen van uw e-mailadres en wachtwoord.

Op deze manier is uw account dubbel beveiligd.


 

Stap 1.

Download de Google Authenticator app in de app store.


 

Stap 2.

Log in op uw Bitcoin Meester account.


 

Stap 3.

Wanneer u bent ingelogd, en Google Authenticator nog niet heeft ingeschakeld ziet u onderstaande melding verschijnen in uw scherm.

Google-Authenticator-Handleiding-stap1

Klik op de tekst "Je kunt het hier activeren" (doe dit in uw eigen account).

U wordt vervolgens omgeleid naar de tab met "Uw gegevens".


 

Stap 4.

Wanneer u iets naar beneden scrolt ziet u bovenstaand keuzemenu. Wanneer u deze uitvouwt kunt u kiezen voor Google Authenticator.

Kies voor "Google Authenticator" en klik op "voorkeur opslaan".


 

Stap 5.

U krijgt een speciaal gegenereerde QR-code te zien. 

Deze scant u vervolgens met uw Google Authenticator app.

 

Scannen met de Google Authenticator App.

Android: Druk op het rode cirkeltje met een plusje (+) rechts onderin het scherm op de Google Authenticator app en vervolgens op "Scan a barcode" of "streepjescode scannen".

iOS: Druk bovenin de menubalk op het plusje (+)  en vervolgens op "Scan a barcode" of "streepjescode scannen".


 

Stap 6.

Gelukt! Uw account is nu beveiligd met Google Authenticator.

U krijgt als het goed is bovenstaande melding te zien.


 

Stap 7.

Wanneer u nu inlogt met uw e-mailadres en uw wachtwoord verschijnt onderstaand scherm.

Hier vult u de 6-cijferige code in welke in uw Google Authenticator app staat.


 

Komt u er toch niet uit?

Bekijk onze pagina met veelgestelde vragen. Hier worden de meest voorkomende vragen beantwoord. Mocht u er toch niet uitkomen, neem dan even contact met ons op.

Contact opnemen