Menu Mijn account

Maker

Via deze functionaliteit kun je vast aankoop- en verkooporders in het systeem zetten, zodat er op een gewenste prijs automatisch gekocht of verkocht wordt.

Je moet ingelogd zijn voor deze functie.

€ 646,019474
-2.81%24H

Maker (MKR) kopen met iDEAL

Het simpele systeem voor het kopen en verkopen van munten zorgt ervoor dat ook beginnende handelaren in cryptovaluta aan de slag kunnen op Bitcoin Meester. Het enige wat u nodig heeft is een account en een idee welke munt u wilt kopen. Vervolgens is het aan u om te beginnen met handelen in cryptovaluta.

Grafiek Maker

Wat is Maker?

Maker is ontwikkeld op het Ethereum netwerk. Het is een platform met het doel om de stablecoin DAI zo stabiel mogelijk te houden. Een stablecoin is een cryptovaluta waarvan de prijs niet volledig bepaald wordt door de open markt, maar door een andere bestaande munt, bijvoorbeeld de dollar. Zo zijn er wel de voordelen van de privacy en veiligheid van cryptovaluta, maar niet de nadelen van de grote instabiliteit op de cryptomarkt. De DAI is hier een voorbeeld van. De maker van de DAI probeert de waarde zo dicht mogelijk tegen de 1 dollar aan te houden. Dit doen zij door de Maker munt te gebruiken. Het werkt als volgt. Als iemand 1 DAI wil kopen van de uitgever, moet daarvoor een bepaalde hoeveelheid Ethereum als onderpand ingeleverd worden. Eigenlijk is de DAI dus een soort lening. Om de Ethereum token weer terug te krijgen moet de gebruiker de DAI terugbetalen plus een bepaalde rente. Deze rente wordt betaald in de vorm van de Maker munt. De rente kan aangepast worden als de vraag in de markt hoger of lager wordt.

Waarom Maker?

Maker tokens zijn hard nodig om de DAI stabiel te houden. Als de rente op een lening betaald is moeten de Maker coins die hiervoor gebruikt zijn vernietigd worden. Hierdoor zijn er steeds minder Maker munten in omloop en kan de waarde van de munt stijgen. Daarnaast heeft een houder van de MKR stemrecht op het Maker platform. Zo kan een houder van de MKR token stemmen over bijvoorbeeld de rente die aangehouden moet worden, en hoeveel DAI er uitgegeven mag worden. 

Handelen via Bitcoin Meester

Maker kopen bij Bitcoin Meester kan snel en makkelijk na het maken van een account. Nadat uw account is geverifieerd kunt u hier euro’s op storten. Dit kan bijvoorbeeld snel via iDEAL. Het bedrag is binnen een paar minuten beschikbaar. Als u Maker koopt wordt dit bijgeschreven op uw account met geïntegreerde wallet. 

U kunt de munten uiteraard ook in uw eigen wallet bewaren als u deze heeft. Als u Maker of andere munten verkoopt betalen wij supersnel uit. Indien u vaker koopt en verkoopt via ons platform, neemt de korting op de transactiekosten toe.

Waar te beginnen?

Weet u niet zeker hoe u aan de slag moet met cryptovaluta? Bekijk onze nieuwspagina en lees hoe wij aanraden onderzoek te doen op deze markt. Verder hebben wij een FAQ pagina en handleiding die u op weg helpen. Ook zijn wij te bereiken via mail, chat of telefoon. Wij wensen u veel handelsucces!

Komt u er toch niet uit?

Bekijk onze pagina met veelgestelde vragen. Hier worden de meest voorkomende vragen beantwoord. Mocht u er toch niet uitkomen, neem dan even contact met ons op.

Contact opnemen

Euro's storten

Vul het gewenste bedrag in:

Transactiekosten worden ingehouden op bovenstaande bedrag.

Let op! Storten is enkel toegestaan vanaf uw eigen rekening. Stortingen vanaf een andere tenaamstelling zullen worden tegengehouden.

iDeal
Kosten: € 0,00
Bancontact
Kosten: 1.1%
SEPA
Kosten: € 0,00
Giropay
Kosten: 2%
Sofort
Kosten: 2%
EPS
Kosten:2%
Handmatige overboeking: Je mag deze week nog maximaal storten. Minimale storting € 10,00.

Ons rekeningnummer (IBAN):
NL08 BUNQ 2291 5794 28

Ten name van:
Coin Meester B.V.

BIC/SWIFT:
BUNQNL2A

Omschrijving (klantnummer):


Gestort geld wordt bij ons direct verwerkt, maar hou er rekening mee dat een banktransactie één werkdag onderweg kan zijn.