Menu Mijn account

THORChain

Via deze functionaliteit kun je vast aankoop- en verkooporders in het systeem zetten, zodat er op een gewenste prijs automatisch gekocht of verkocht wordt.

Je moet ingelogd zijn voor deze functie.

€ 1,69313801
0.02%24H

THORChain (RUNE) kopen met iDEAL

Het platform van Bitcoin Meester geeft u toegang tot het handelen in meer dan 200 cryptovaluta! RUNE van THORChain is er daar een van. Deze kunt u gemakkelijk met bijvoorbeeld iDEAL kopen na het maken van een account. Deze is binnen een paar stappen gemaakt waarna u kunt beginnen met handelen via onze website of app.

Grafiek THORChain

Wat is THORChain (RUNE)  

THORChain is een van de bekendere decentralized exchanges (DEX), een soort beurs voor cryptovaluta waar gebruikers direct tussen elkaar (peer-to-peer) transacties kunnen maken. Er is dus geen tussenpartij nodig. Gebruikers kunnen met THORChain uitwisselingen maken tussen de verschillende blockchains van Bitcoin, Ethereum en Binance Chain.

De transactiekosten worden continu aangepast op basis van de grootte van de transactie. Hiervoor gebruikt THORChain een Continuous Liquidity Pool (CPL). Hierbij worden tokens van gebruikers vastgezet in een smart contract om de transacties op THORChain mogelijk te maken. Gebruikers die hun tokens hiervoor inzetten krijgen beloningen. Door de CPL is er altijd liquiditeit, het vermogen om crypto te verhandelen, op THORChain.

De token van THORChain heet RUNE en wordt gebruikt voor de CPL, om mee te betalen, de veiligheid van het platform te ondersteunen, en te stemmen op de besturing van THORChain. THORChain is niet gericht op winst maken, alle betaalde kosten gaan direct naar de gebruikers. Het THORChain team krijgt geen winst maar is simpelweg in het bezit van RUNE, net als andere gebruikers.

Waarom THORChain?

De kern van het ecosysteem dat door THORChain wordt gecreëerd, is het protocol en het doel van het project is om de liquiditeitsproblemen op te lossen die momenteel aanwezig zijn in cryptocurrency-markten. Met dat in gedachte is het protocol ontworpen om drie functies aan te kunnen, namelijk: Betrouwbare en veilige, bidirectionele overbrugging over alle ketens. Het stimuleren van activahouders om te staken om de liquiditeit te waarborgen en directe activaswaps en betalingen in trans-valuta mogelijk maken.

Het is niet verwonderlijk dat de technologie achter THORChain buitengewoon complex is, maar het basisconcept voor het project is vrij eenvoudig: stimuleer het creëren van liquiditeit en verbind vervolgens alle liquiditeit en blockchains met elkaar voor volledige interoperabiliteit, verbeterde liquiditeit en creëer uiteindelijk massa adoptie van cryptocurrencies zodat iedereen, overal en met elke valuta kan betalen.

In wezen zijn er twee groepen in het THORChain-ecosysteem. De eerste zijn de gebruikers en de anderen zijn de liquiditeitsverschaffers.

Gebruikers zijn de belangrijkste deelnemers aan het netwerk die de cross-chain-services van THORChain gebruiken om eenvoudig tokens uit te wisselen. Dergelijke uitwisselingen vinden plaats tussen liquiditeitspools, waarbij de gebruiker een fee betaalt om gasvergoedingen te dekken en voor de uitvoering van exchange. Het swappen door gebruikers is non-custodial en onbeperkt.

De tweede groep die THORChain gebruikt, zijn de liquiditeitsverschaffers die liquiditeit toevoegen aan de verschillende pools om de exchange van stroom te voorzien. Deze liquiditeit is gebonden met behulp van RUNE-tokens en wordt vervolgens bewaard in afzonderlijke kluizen die worden aangedreven door de netwerk nodes.

RUNE token

Het RUNE-token is het native token van THORChain en is ook een cruciaal onderdeel van het systeem. Het is een token dat in alle liquiditeitspools wordt gebruikt en wordt gebonden door de nodes. Omdat RUNE-tokens een verhouding van 1:1 ten opzichte van de activawaarde behouden, kunnen alle liquiditeitspools worden gekoppeld. RUNE dient ook als beloningstoken voor het ecosysteem. Het RUNE-token dient vier doelen binnen het THORChain-ecosysteem, namelijk; beveiliging, liquiditeit, governance en beloningen.

Handelen via Bitcoin Meester

Met Bitcoin Meester kunt u eenvoudig, veilig en snel in cryptovaluta handelen. Bij ons kunt u met iDEAL, Bancontact of handmatige overschrijving geld storten en dit direct omwisselen voor uw gewenste munt. Als u bijvoorbeeld RUNE koopt wordt dit direct in uw wallet gestort. Onze verwerkingen gaan automatisch waardoor u niet lang op uw munten hoeft te wachten. Daarnaast bieden we kortingen op tarieven als u meer handelt.

Heeft u verder nog vragen?

Onze experts staan voor u klaar! De meest gestelde vragen zijn terug te vinden op onze FAQ pagina. Daarnaast bieden we handleidingen, een kennisbank en een blog met informatie over verschillende cryptovaluta. Via onze website kunt u een chat starten met een van onze medewerkers. Ook zijn wij te bereiken via mail naar helpdesk@bitcoinmeester.nl of telefonisch op 085 007 6000.

Komt u er toch niet uit?

Bekijk onze pagina met veelgestelde vragen. Hier worden de meest voorkomende vragen beantwoord. Mocht u er toch niet uitkomen, neem dan even contact met ons op.

Contact opnemen

Euro's storten

Vul het gewenste bedrag in:

Transactiekosten worden ingehouden op bovenstaande bedrag.

Let op! Storten is enkel toegestaan vanaf uw eigen rekening. Stortingen vanaf een andere tenaamstelling zullen worden tegengehouden.

iDeal
Kosten: € 0,00
Bancontact
Kosten: 1.1%
SEPA
Kosten: € 0,00
Giropay
Kosten: 2%
Sofort
Kosten: 2%
EPS
Kosten:2%
Handmatige overboeking: Je mag deze week nog maximaal storten. Minimale storting € 10,00.

Ons rekeningnummer (IBAN):
NL08 BUNQ 2291 5794 28

Ten name van:
Coin Meester B.V.

BIC/SWIFT:
BUNQNL2A

Omschrijving (klantnummer):


Gestort geld wordt bij ons direct verwerkt, maar hou er rekening mee dat een banktransactie één werkdag onderweg kan zijn.