Menu Mijn account

USD Coin

Geavanceerd

Via deze functionaliteit kun je vast aankoop- en verkooporders in het systeem zetten, zodat er op een gewenste prijs automatisch gekocht of verkocht wordt.

Je moet ingelogd zijn voor deze functie.

€ 0,89957968
-0.18%24H

USD Coin (USDC) kopen met iDEAL

Let op! Wij ondersteunen enkel de ERC20 variant

Bij Bitcoin Meester kunt u op een gemakkelijke manier USD Coin (USDC) kopen en verkopen met euro's via iDEAL. Het enige wat u nodig heeft om USD Coin te kopen is een account welke u binnen enkele minuten kunt aanmaken waarna u direct kunt handelen. U kunt vervolgens USDC kopen met iDEAL of Bancontact waarna de gekochte USDC direct in uw wallet staan.

Grafiek USD Coin

Wat is USD-Coin (USDC)?

USD Coin (USDC) is een cryptocurrency waarvan de waarde is gekoppeld aan die van Amerikaanse Dollar in een 1:1 verhouding. Dit is beter bekend als een stablecoin. Elke eenheid van USDC in omloop wordt ondersteund door $1 die in reserves wordt gehouden. USD Coin wordt beheerd door het Centre-consortium. Centre heeft twee oprichters, het peer-to-peer payment provider Circle en cryptocurrency-exchange Coinbase. 

De USDC stablecoin werd oorspronkelijk op beperkte basis gelanceerd in september 2018. USD Coin omschrijft zichzelf als "digitaal geld voor het digitale tijdperk" - de stablecoin is ontworpen voor een wereld waarin transacties zonder contant geld steeds gebruikelijker worden. Het doel van USD Coin is om een ​​ecosysteem te creëren waarin USDC wordt geaccepteerd door zoveel mogelijk wallets, exchanges, serviceproviders en dApps.

Waarde van USDC gekoppeld aan de US dollar

Let op! USD Coin is een stablecoin, de waarde van USDC is gekoppeld aan die van de US Dollar. De waarde van 1 USD Coin staat in principe gelijk aan $1,- USD. Hiermee heb je dus wel de voordelen van een cryptocurrency zonder het risico op volatiliteit, zoals met de meeste andere cryptocurrencies het geval is.

Komt u er toch niet uit?

Bekijk onze pagina met veelgestelde vragen. Hier worden de meest voorkomende vragen beantwoord. Mocht u er toch niet uitkomen, neem dan even contact met ons op.

Contact opnemen

Euro's storten

Vul het gewenste bedrag in:

Transactiekosten worden ingehouden op bovenstaande bedrag.

Let op! Storten is enkel toegestaan vanaf uw eigen rekening. Stortingen vanaf een andere tenaamstelling zullen worden tegengehouden.

iDeal
Kosten: € 0,00
Bancontact
Kosten: 1.1%
SEPA
Kosten: € 0,00
Giropay
Kosten: 2%
Sofort
Kosten: 2%
Handmatige overboeking: Je mag deze week nog maximaal storten. Minimale storting € 10,00.

Ons rekeningnummer (IBAN):
NL08 BUNQ 2291 5794 28

Ten name van:
Coin Meester B.V.

BIC/SWIFT:
BUNQNL2A

Omschrijving (klantnummer):


Gestort geld wordt bij ons direct verwerkt, maar hou er rekening mee dat een banktransactie één werkdag onderweg kan zijn.