1 Bitcoin = € 7.416,77

1 Ethereum = € 528,43

1 Litecoin = € 126,72

Veelgestelde vragen

Wat is Coin Meester?

Via ons platform kunt u diverse cryptovaluta kopen en verkopen, waaronder Bitcoin en Ethereum.
Coinmeester maakt het mogelijk om 24 uur per dag, zeven dagen per week, bitcoins te kopen en te verkopen.

Wij zijn een in Nederland geregistreerd bedrijf (B.V.) met Nederlandse eigenaren.

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is een consensusnetwerk dat een nieuw betaalsysteem en compleet digitaal geld mogelijk maakt. Het is het eerste gedecentraliseerde door gebruikers gedreven peer-to-peer-betalingsnetwerk zonder centrale autoriteit of tussenpersonen. Vanuit het oogpunt van gebruikers is Bitcoin geld op het internet. Bitcoin kan ook worden gezien als het meest prominente triple-entry boekhoudsysteem ter wereld.

Waarom voor Coin Meester kiezen?

De Bitcoins die u via iDeal koopt, worden direct in je wallet gestort zonder enig oponthoud. Wij hebben veel tijd en energie in dit proces gestopt, zodat de verwerking automatisch verloopt en je niet eindeloos op je Bitcoins hoeft te wachten.

Heb ik een Bitcoin wallet nodig?

Nee! U kunt uw Bitcoins veilig op uw account bij ons laten staan. Het is wel mogelijk om de Bitcoins naar uw eigen wallet te sturen. Aan u de keus.

Hoelang duurt het voordat ik mijn Bitcoins ontvang?

Na een goedgekeurde betaling verschijnen de bitcoins direct in uw account. Uitzonderingen zijn er wanneer u betaalt via een bankoverschrijving; dan wachten wij tot het geld op onze rekening is bijgeschreven. Voor grote transacties kan een cooldown periode worden gehanteerd.

Moet ik belasting betalen over mijn Bitcoins?

Een veelvoorkomende vraag gaat over het betalen van belasting over Bitcoin. Omdat Bitcoin nieuw is en anders werkt dan giraal of cash geld, is het voor veel mensen onduidelijk of ze Bitcoins op moeten geven bij de belasting.

In Nederland moeten Bitcoins opgegeven worden bij de belastingaangifte en vallen voor particuliere gebruikers onder overige bezittingen in box 3 (sparen en beleggen). Over de Bitcoins die u bezit betaalt u op dit moment alleen vermogensbelasting. Winst als gevolg van een koersstijging wordt gezien als vermogensgroei.

Als peildatum voor het opgeven van de waarde van de Bitcoins, gebruikt u 1 januari van het jaar waarvan u aangifte doet. Voor 2016 geeft u dus de waarde van de bitcoins op 1 januari 2016 op.

Hoelang duurt de rekeningverificatie

Als je verifieert door middel van een iDeal betaling, is je rekening binnen enkele minuten automatisch geverifieerd.

Als je door middel van een handmatige overboeking een betaling doet, kan het 1 tot 3 werkdagen duren.

Hoelang duurt de identiteitsverificatie?

Wij controleren je identiteit binnen één uur na uploaden van de gegevens tijdens kantooruren.

Hoe wordt jullie prijs bepaald?

Wij hebben een eigen koers. Deze stellen we vast d.m.v. een gemiddelde van meerdere internationale exchanges. Onze marge is variabel; afhankelijk van vraag en aanbod. Wij kopen bij de exchange waar wij de beste prijs kunnen krijgen. De prijzen die wij aangeven op het moment dat u op de knop drukt zijn inclusief fees en kosten. Bij grote hoeveelheden betaalt u daarom relatief minder kosten dan bij kleine bedragen. 

Hebben jullie voldoende voorraad?

Wij kopen continu voorraad in bij verschillende beurzen en personen. Wij zorgen ervoor dat er altijd voldoende voorraad beschikbaar is voor onze klanten.

Hoe hoog zijn de transactiekosten?

Voor het verwerken van een betaling houden wij € 1,- euro in aan kosten.

Ik heb geld gestort maar het is niet zichtbaar in mijn account

Het is belangrijk dat u geld stort vanaf dezelfde rekening waar u bij ons mee bent geverifieerd. Anders zal het systeem uw betaling niet herkennen. 

Wat is Litecoin (LTC)

De Litecoin is het kleine broertje van de Bitcoin. Deze verschillen betreffen onder meer de algoritmische functie (Scrypt versus SHA-256 bij Bitcoin), een hoger maximaal aantal coins, snellere bevestigingstijden en andere adressen. Vanwege de gedeelde broncode met bitcoin, wordt de ontwikkeling en blijvende decentralisatie van Bitcoin gesteund door het Litecoin Project.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Litecoin

Mijn Bitcoins zijn nog niet aangekomen

Als u, uw bitcoins heeft verzonden, maar ze nog niet in uw wallet verschijnen, dan kan het zijn dat uw Bitcoins nog onderweg zijn. Meestal zijn er 3 verificaties nodig voordat de Bitcoins in uw wallet verschijnen. Ga naar https://blockchain.info en vul uw Bitcoin wallet adres in en druk op enter. U kunt dan direct zien of de transactie onderweg is. Tevens kunt u zien hoeveel verificaties er inmiddels zijn.

Kan ik ook betalen met SOFORT

Ja dat kan! Let er wel op dat het verwerken van deze betaling één werkdag in beslag neemt.

Hoe verstuur ik mijn BTC/LTC

Aan de linkerkant ziet u het saldo van uw cryptovaluta. Daaronder bevindt zich een groene balk met twee witte pijltjes. Hier kiest u voor storten of opnemen. Als u hierop klikt kunt u het aantal bitcoins dat u wilt versturen/opnemen invullen. Tevens vult u hier het wallet adres in. Nadat u op versturen hebt gedrukt ontvangt u van ons een email met een bevestigingslink. Nadat u hier op heeft gedrukt worden de coins direct verzonden.

Waarom zit er een verschil tussen de verkoop- en aankoopprijs

Dit wordt veroorzaakt door de spread op de beurs. Het saldo dat wij aangeven is gebaseerd op de verkoopprijs van de coin. Dat is niet hetzelfde als de inkoopprijs. Feitelijk het verschil tussen de bied en laat (in beurstermen). Het verschil tussen de bied en laat zal voor minder liquide coins groter zijn en voor liquide coins minder groot.

Zie ook: 

https://financieel.infonu.nl/beleggen/135297-wat-is-een-bied-en-laatkoers.html

Fraude

Wilt u fraude melden? Stuur direct een email  naar fraude@bitcoinmeester.nl en bel ons direct op 085 007 6000. 

Welk minimum hanteren jullie voor het versturen van coins?

Om uw coins te versturen, moet u een minimum aantal coins hebben. Hieronder vindt u een lijst wat het minimum per coin is.

 

Bitcoin: 0.0015 BTC

Litecoin: 0.012 LTC

Ethereum: 0.1 ETH

Ripple: 23 XRP

IOTA: 11 MIOTA

Bitcoin Cash: 0.01 BCH

Cardano: 5 ADA

NEO: 1.1 NEO

EOS: 2.5 EOS

Stellar: 22 XLM

Hoe werkt het partnerprogramma?

Op de pagina "Mijn gegevens", vindt u de tekst: "Verdien geld met ons partnerprogramma".

Hier ziet u uw unieke link. Om ervoor te zorgen dat iemand zich aanmeldt met uw unieke link, moet u deze link kopiëren en ervoor zorgen dat diegene de link plakt in de adresbalk. De persoon komt dan op www.bitcoinmeester.nl en kan zich aanmelden. 

 

De unieke link ziet er zo uit: https://www.bitcoinmeester.nl/?r=10005554
Let op: Dit is een voorbeeld; zorg ervoor dat u uw eigen link meegeeft.