Menu Mijn account

Veelgestelde vragen

Onderwerpen

 • Hanteren jullie een limiet voor kopen en verkopen?

  Wij hanteren voor kopen en verkopen geen maximum. U kunt zoveel kopen/verkopen als u maar wilt. Wel hanteren wij een minimum van 5 euro voor elke munt. Dit geldt ook voor het direct omwisselen van de munten.

 • Hebben jullie voldoende voorraad?

  Wij halen onze liquiditeit bij verschillende beurzen vandaan. Zo zorgen wij ervoor dat er altijd voldoende voorraad beschikbaar is voor onze klanten.

 • Ik heb een account bij jullie. Kan ik nu meteen coins kopen?

  Om bij ons coins aan te schaffen, moet u eerst euro’s storten. Dit kan met iDeal of met een handmatige overboeken. Met iDeal hebt u het geld binnen enkele minuten op uw account staan. Met een handmatige overboeking kan dit een dag duren. Zodra de euro’s op uw account staan, kunt u hiermee coins kopen.

 • Zijn er kosten verbonden aan het kopen en verkopen?

  Bij het kopen en verkopen hanteren wij een marge op basis van je account. Er is een standaard marge van 1.5%, waar vervolgens een korting tot 1.25% overheen verdient kan worden door middel van onze ‘VIP-levels’. Een VIP-level wordt gebaseerd op basis van de 30 dagen handel op uw account.

  VIP 1  ≥ € 1,00  1.50%

  VIP 2  ≥ € 1.000,00  1.00%

  VIP 3  ≥ € 5.000,00  0.75%

  VIP 4  ≥ € 10.000,00  0.65%

  VIP 5  ≥ € 25.000,00 0.55%

  VIP 6  ≥ € 100.000,00  0.45%

  VIP 7  ≥ € 500.000,00  0.35%

  VIP 8  ≥ € 1.000.000,00  0.25%

  Op stablecoins hanteren we een vaste marge van 0.1%, ongeacht VIP level.

 • Waarom is het verschil tussen de marktwaarde en de verkoopwaarde zo groot?

  Bitcoin Meester koopt en verkoopt op verschillende internationale beurzen. Je hebt daar een aankoop- en verkoopprijs waarvoor je direct munten kunt kopen of verkopen. Het verschil tussen deze twee is de spread, deze verschilt per keer. Dit kan minutenwerk zijn, over 5 minuten kan de spread minder groot of zelfs groter zijn geworden. Dit verschilt zelfs per munt!
  Er zijn munten die zonder spread gekocht en verkocht kunnen worden. Dit heeft te maken met dat alle munten in Bitcoin aangekocht moeten worden en dat een beperking is in Bitcoin op kleine munten en kleine bedragen.

  Hoe zit dat dan precies?

  Om een voorbeeld te geven van hoe de spread werkt in de praktijk kijken we even naar een munt als Cloakcoin.

  We kopen deze munt niet in voor een euro prijs als €0,20 maar voor een bedrag in BTC.
  Dit zou dan ongeveer 0.000029 BTC zijn op het moment van schrijven.

  Als we deze zelfde munt vervolgens willen verkopen krijgen we hier nog maar 0.000023 BTC voor.
  Puur gericht op de getallen lijkt dit niet zoveel.
  Maar als we eens kijken naar het percentage is dit bijna 20% verschil.
  Dit is de spread tussen de marktwaarde en de verkoopwaarde.

  In beurstermen is dit het verschil tussen de bied en laat.

  De biedkoers kan voor de munt bijvoorbeeld op 0.000023 BTC staan, dit is de beste prijs die een koper op dat moment bereid is te betalen voor de munt.

  De laatkoers kan op datzelfde moment staan op 0.000029 BTC, wat betekent dat dit de beste prijs is die iemand wilt hebben voor de munt om bereid zijn deze te verkopen.

  Dit verschil noemen we de spread.

  Orderboek

  In het orderboek zien we een overzicht met bied- en laatkoersen. We zien daarbij de prijzen en het volume dat op een bepaalde munt wordt aangeboden of waarop wordt geboden. Het orderboek verandert continue, hierop reageert de prijs van een munt.

  Het probleem met de kleine munten is echter dat het een heel klein orderboek is. Dit heeft als gevolg dat de prijs per munt kan verschillen.
  Zo kan het zijn dat als er 100 munten worden aangekocht, de eerste 30 munten bijvoorbeeld 12 cent zijn, de volgende 30 munten 19 cent, en de daarop volgende 40 opeens 16 cent zijn.
  Hierdoor kan het wel eens zijn dat het bedrag dat uiteindelijk is aangekocht niet exact overeenkomt met het bedrag wat op het scherm stond.
  Dit

  Om dit te voorkomen raden wij aan om in kleinere stapjes te kopen bij munten met een laag volume, hiermee kom je niet voor verassingen te staan.

 • Hoe snel betalen jullie uit?

  Zodra je kiest om je euro's uit te betalen op je bankrekening maken we het geld direct over, zonder vertraging. Het verschilt dan per bank hoe snel het geld bij je binnen is. Bij de meeste banken duurt het één werkdag. In het weekend verwerken sommige banken geen inkomende transacties en kan het dus iets langer duren.

 • Wat zijn de kosten voor het direct omwisselen van de munten?

  Je betaalt altijd de helft van de fee. Hier zit dus een standaard marge op van 0,75%. Afhankelijk van je VIP level is daar meer korting over te verdienen.

  Voorbeeld:

  VIP level 8 geeft 1,5% korting. Hierdoor hou je nog een fee over van 0,25%. Omdat je de helft betaalt van deze fee, betaal je voor het direct wisselen van de munten 0,125%

  Het is dus goedkoper om een munt direct naar een andere munt te wisselen, dan deze munt eerst te verkopen om vervolgens een andere munt te kopen. 

 • Mag ik met een zakelijke rekening storten op mijn privé account?

  Nee, storten met een zakelijke rekening op een privé account is niet toegestaan. Indien u toch met een zakelijke rekening stort zullen we deze storting moeten weigeren en terugstorten. Wilt u toch graag met een zakelijke rekening storten? Open dan een zakelijk account.

Komt u er toch niet uit?

Bekijk onze pagina met veelgestelde vragen. Hier worden de meest voorkomende vragen beantwoord. Mocht u er toch niet uitkomen, neem dan even contact met ons op.

Contact opnemen