Menu Mijn account

Veelgestelde vragen

Onderwerpen

 • Hanteren jullie een limiet voor kopen en verkopen?

  Wij hanteren voor kopen en verkopen geen maximum. U kunt zoveel kopen/verkopen als u maar wilt. Wel hanteren wij een minimum van 5 euro voor elke munt. Dit geldt ook voor het direct omwisselen van de munten.

 • Hebben jullie voldoende voorraad?

  Wij halen onze liquiditeit bij verschillende beurzen vandaan. Zo zorgen wij ervoor dat er altijd voldoende voorraad beschikbaar is voor onze klanten.

 • Ik heb een account bij jullie. Kan ik nu meteen coins kopen?

  Om bij ons coins aan te schaffen, moet u eerst euro’s storten. Dit kan met iDeal of met een handmatige overboeken. Met iDeal hebt u het geld binnen enkele minuten op uw account staan. Met een handmatige overboeking kan dit een dag duren. Zodra de euro’s op uw account staan, kunt u hiermee coins kopen.

 • Zijn er kosten verbonden aan het kopen en verkopen?

  De transactie fees worden bepaald aan de hand van uw maandelijkse handelsvolume. Hoe meer u handelt, hoe lager de kosten die u betaalt per transactie.

  Het VIP-level wordt gebaseerd op basis van de 30-dagen handel. 

  Zie hieronder ons VIP model:

  VIP 1 ≥ € 1 1.00%
  VIP 2 ≥ € 500 0.90%
  VIP 3 ≥ € 1.000 0.80%
  VIP 4 ≥ € 5.000 0.70%
  VIP 5 ≥ € 10.000 0.60%
  VIP 6 ≥ € 25.000 0.50%
  VIP 7 ≥ € 50.000 0.40%
  VIP 8 ≥ € 100.000 0.30%
  VIP 9 ≥ € 500.000 0.20%
  VIP 10 ≥ € 1.000.000 0.10%

   

  Tip: Een vaak vergeten feature is de any-to-any functionaliteit wat de fee halveert. Voor een trade van Bitcoin naar euro naar Ethereum betaald u dus niet 2x een fee (verkopen en het opnieuw aankopen) maar 1 keer de fee bij gebruik van de any to any functionaliteit.

 • Waarom is het verschil tussen de marktwaarde en de verkoopwaarde zo groot?

  Bitcoin Meester koopt en verkoopt op verschillende internationale beurzen. Je hebt daar een aankoop- en verkoopprijs waarvoor je direct munten kunt kopen of verkopen. Het verschil tussen deze twee is de spread, deze verschilt per keer. Dit kan minutenwerk zijn, over 5 minuten kan de spread minder groot of zelfs groter zijn geworden. Dit verschilt zelfs per munt!
  Er zijn munten die zonder spread gekocht en verkocht kunnen worden. Dit heeft te maken met dat alle munten in Bitcoin aangekocht moeten worden en dat een beperking is in Bitcoin op kleine munten en kleine bedragen.

  Hoe zit dat dan precies?

  Om een voorbeeld te geven van hoe de spread werkt in de praktijk kijken we even naar een munt als Cloakcoin.

  We kopen deze munt niet in voor een euro prijs als €0,20 maar voor een bedrag in BTC.
  Dit zou dan ongeveer 0.000029 BTC zijn op het moment van schrijven.

  Als we deze zelfde munt vervolgens willen verkopen krijgen we hier nog maar 0.000023 BTC voor.
  Puur gericht op de getallen lijkt dit niet zoveel.
  Maar als we eens kijken naar het percentage is dit bijna 20% verschil.
  Dit is de spread tussen de marktwaarde en de verkoopwaarde.

  In beurstermen is dit het verschil tussen de bied en laat.

  De biedkoers kan voor de munt bijvoorbeeld op 0.000023 BTC staan, dit is de beste prijs die een koper op dat moment bereid is te betalen voor de munt.

  De laatkoers kan op datzelfde moment staan op 0.000029 BTC, wat betekent dat dit de beste prijs is die iemand wilt hebben voor de munt om bereid zijn deze te verkopen.

  Dit verschil noemen we de spread.

  Orderboek

  In het orderboek zien we een overzicht met bied- en laatkoersen. We zien daarbij de prijzen en het volume dat op een bepaalde munt wordt aangeboden of waarop wordt geboden. Het orderboek verandert continue, hierop reageert de prijs van een munt.

  Het probleem met de kleine munten is echter dat het een heel klein orderboek is. Dit heeft als gevolg dat de prijs per munt kan verschillen.
  Zo kan het zijn dat als er 100 munten worden aangekocht, de eerste 30 munten bijvoorbeeld 12 cent zijn, de volgende 30 munten 19 cent, en de daarop volgende 40 opeens 16 cent zijn.
  Hierdoor kan het wel eens zijn dat het bedrag dat uiteindelijk is aangekocht niet exact overeenkomt met het bedrag wat op het scherm stond.
  Dit

  Om dit te voorkomen raden wij aan om in kleinere stapjes te kopen bij munten met een laag volume, hiermee kom je niet voor verassingen te staan.

  Waarom is dat verschil niet op een beurs met live orderboeken?

  Wij zijn een broker, wij kopen en verkopen dus op verschillende beurzen voor u. Bij ons werkt het dus iets anders dan bij een daadwerkelijke beurs/exchange omdat u daar zelf uw order in het orderboek moet schieten. Het risico daarbij is dat uw order niet (niet direct ofwel helemaal niet) wordt gevuld waardoor u een bedrag verliest. In ons geval drukt u op 'verkopen' en is dat risico voor ons. Wij schieten de order op een plek ik met zekerheid waardoor deze wordt gevuld. Daar komt de spread dus vandaan

 • Hoe snel betalen jullie uit?

  Het verschilt per bank hoe snel het geld bij je binnen is. Bij de meeste banken duurt het één werkdag. In het weekend verwerken sommige banken geen inkomende transacties en kan het dus iets langer duren.

 • Wat zijn de kosten voor het direct omwisselen van de munten?

  Je betaalt altijd de helft van de fee. Hier zit dus een standaard marge op van 0,75%. Afhankelijk van je VIP level is daar meer korting over te verdienen.

  Voorbeeld:

  VIP level 8 geeft 1,5% korting. Hierdoor hou je nog een fee over van 0,25%. Omdat je de helft betaalt van deze fee, betaal je voor het direct wisselen van de munten 0,125%

  Het is dus goedkoper om een munt direct naar een andere munt te wisselen, dan deze munt eerst te verkopen om vervolgens een andere munt te kopen. 

 • Mag ik met een zakelijke rekening storten op mijn privé account?

  Nee, storten met een zakelijke rekening op een privé account is niet toegestaan. Indien u toch met een zakelijke rekening stort zullen we deze storting moeten weigeren en terugstorten. 

 • Kan ik automatisch mijn munten kopen of verkopen?

  Ja, u kunt middels een geavanceerd order vooraf een gewenste koop- of verkoop prijs instellen. Wanneer de koers de gewenste prijs bereikt worden de munten gekocht of verkocht. Dit kan handig zijn om eventuele verliezen te beperken bij een koersdaling of te profiteren van een koersstijging. 

  Let op! Het kan gebeuren dat een koers heel hard daalt en een zogeheten wick naar beneden maakt. In dit geval kan het gebeuren dat uw order wordt gevuld tegen een slechtere prijs. De order wordt namelijk gevuld met de beschikbare regels in het orderboek. Wanneer een koers dus hard daalt en vervolgens meteen weer stijgt kan het nadelig zijn. Dit is iets wat u in uw achterhoofd moet houden bij het werken met geavanceerde orders.

 • Kan ik een zakelijk account openen?

  Door strenge wet- en regelgeving zijn zakelijke rekeningen helaas op dit moment niet toegestaan. 

  Wij werken er momenteel hard aan om in de toekomst wel weer zakelijke rekeningen toe te laten. 

   

Komt u er toch niet uit?

Bekijk onze pagina met veelgestelde vragen. Hier worden de meest voorkomende vragen beantwoord. Mocht u er toch niet uitkomen, neem dan even contact met ons op.

Contact opnemen