Menu Mijn account

Veelgestelde vragen

Onderwerpen

• Heeft de website een SSL certificaat?

Ja, wij hebben een SSL certificaat. Dit kan je zien aan het slotje met Coin Meester B.V. [NL] voor de website.

Let op: als je alleen het slotje ziet, is dit niet voldoende. Log alleen in als je het onderstaande in de adresbalk ziet staan!

• Waarom is 2-factor authenticatie belangrijk?

2-factor authenticatie zorgt ervoor dat er altijd een extra stap ondernomen moet worden alvorens er ingelogd kan worden.
    In het geval iemand (onrechtmatig) je wachtwoord heeft vergaard kan deze dus niet direct bij het account komen.

Je kan kiezen voor code via e-mail of voor Google Authenticator.

• Waarom zou ik Google Authenticator gebruiken?

Bij Bitcoin Meester bieden we 2 varianten van 2-factor authenticatie (2-FA).

Van de twee opties die we bieden is Google Authenticator het veiligst.
    Namelijk: Wanneer iemand toegang heeft tot uw e-mailaccount kan deze het wachtwoord van uw account wijzigen door een herstelcode op te vragen.
    Zodra deze persoon toegang heeft tot uw account komt er een verificatie mail binnen op hetzelfde e-mailadres. In principe kan deze persoon dus direct volledige toegang tot uw account verschaffen.

Wanneer u Google Authenticator gebruikt heeft u een tweede factor die erbij komt kijken, een code via uw telefoon. Wanneer iemand uw e-mailaccount in handen heeft kan deze niet bij uw Bitcoin Meester account komen zonder toegang te hebben tot uw telefoon en de authenticator code.

Google Authenticator instellen

Google Authenticator is een app die u installeert op uw smartphone, deze app is van Google en te vinden in zowel de iOS App Store als de Google Play Store.

De app genereert iedere 60 seconden een nieuwe 6-cijferige code welke u moet ingeven na het invullen van uw e-mailadres en wachtwoord. Op deze manier is uw account dubbel beveiligd.

Stap 1.

Download de Google Authenticator app in de app store.

Klik hier voor de Google Play Store (Android)

Klik hier voor de Apple App Store (iPhone)

Stap 2.

Log in op uw Bitcoin Meester account.

Stap 3.

Wanneer u bent ingelogd, en Google Authenticator nog niet heeft ingeschakeld ziet u onderstaande melding verschijnen in uw scherm.

Ziet u onderstaande melding niet? Ga dan naar Mijn Account -> Uw Gegevens

Stap 4.

U wordt omgeleid naar de tab met "Uw gegevens". Wanneer u hier naar beneden scrolt zie u onderstaande tab staan.

Stap 5.

U krijgt een unieke gegenereerde QR-code te zien.

Deze scant u met uw Google Authenticator app.

Scannen met de Google Authenticator App.

Android: Druk op het rode cirkeltje met een plusje (+) rechts onderin het scherm in de Google Authenticator app en vervolgens op "Scan a barcode" of "streepjescode scannen".

iOS: Druk bovenin de menubalk op het plusje (+) en vervolgens op "Scan a barcode" of "streepjescode scannen".

Stap 6.

Voer nu de 6-cijferige code in vanuit uw Google Authenticator app en klik vervolgens op de oranje knop met 'Voorkeuren Opslaan'.

Stap 7.

Gelukt! Uw account is nu beveiligd met Google Authenticator.
    U krijgt als het goed is onderstaande melding te zien.

Stap 8.

Wanneer u nu inlogt met uw e-mailadres en uw wachtwoord verschijnt onderstaand scherm.

Hier vult u de 6-cijferige code in welke in uw Google Authenticator app staat.

Komt u er toch niet uit?

Bekijk onze pagina met veelgestelde vragen. Hier worden de meest voorkomende vragen beantwoord. Mocht u er toch niet uitkomen, neem dan even contact met ons op.

Contact opnemen