Menu Mijn account

Veelgestelde vragen

Onderwerpen

 • Wat zijn de verificatiestappen?

  Indien u een account wilt openen bent u verplicht een volledige identiteitsverificatie te doorlopen.

  De verificatie houdt in dat wij uw identiteit moeten verifiëren aan de hand van een aantal documenten. 

  Na het uploaden worden de documenten doorgaans binnen een halfuur gevalideerd (dit kan uitlopen bij drukte). Na het controleren worden de gegevens offline opgeslagen in verband met de veiligheid.

  Bekijk onze videohandleiding voor een uitgebreide uitleg over iedere stap!

   

   

  De Verificatiestappen uitgelegd

  Identiteitsverificatie

  In de eerste stap verifiëren wij uw identiteit. Hier voert u de gevraagde gegevens in bij de bijbehorende vakjes. 

  Als laatste stap dient u een foto van uw identiteitsbewijs te uploaden. U mag voor deze stap een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs gebruiken. Deze dient uiteraard nog geldig te zijn en niet verlopen.

  Wat mag wel?

  • U mag uw BSN nummer afschermen indien gewenst. Ook kunt u gebruik maken van de kopie-id app van de rijksoverheid.

  Wat mag niet?

  • Uw pasfoto dient zichtbaar te zijn, u mag deze dus niet afschermen. Wij moeten uw identiteit kunnen verifiëren aan de hand van de foto op het identiteitsbewijs.

  Selfie met uw identiteitsbewijs

  In de tweede stap dient u een selfie te uploaden met een briefje en uw identiteitsbewijs. Zo kunnen wij verifiëren dat u bent wie u zegt te zijn en voorkomen we identiteitsfraude.

  Op het briefje schrijft u 'Bitcoin Meester' en de datum van vandaag.

  Let op! in deze stap gebruikt u hetzelfde identiteitsbewijs als in stap 1.

  Wat mag wel?

  • U mag de foto door iemand anders laten maken indien u dat makkelijker vindt.
  • U mag het briefje en identiteitsbewijs in dezelfde hand houden.

  Wat mag niet?

  • Een ander identiteitsbewijs gebruiken dan in de eerste stap is niet toegestaan en zal worden afgekeurd.

  Mobiele telefoon

  Bij de mobiele telefoonverificatie sturen wij u een code toe via SMS. Deze code voert u vervolgens in waarna uw telefoonnummer is geverifieerd.

  Belangrijk

  • Heeft u een Nederlands 06-nummer? Dan voert u het als een regulier 06-nummer in. Bijvoorbeeld: 0612345678
  • Heeft u een internationaal telefoonnummer? Voer dan de landcode in met '00' ervoor. Bijvoorbeeld: 0032 voor België.

  Adresverificatie

  Bij de adresverificatie upload u een foto van een officieel (overheids)document waarop uw adres staat aangegeven. Dit document dient niet ouder dan 3 maanden te zijn.

  Wat mag wel?

  • Een document van de bank, overheid of een nutsbedrijf (gas/water/licht) niet ouder dan 3 maanden.
  • Digitale documenten zijn ook toegestaan. 

  Wat mag niet?

  • Alles wat niet valt onder het bovenstaande zal worden afgekeurd. Een loonstrook, telefoonrekening of een factuur van een pakketje voldoet dus niet.

   

 • Hoelang duurt de verificatie?

  Rekeningverificatie: Als u uw rekening hebt geverifieerd door middel van een iDeal betaling, is de rekening binnen enkele minuten automatisch geverifieerd. Als u uw rekening hebt geverifieerd door middel van een handmatige overboeking, kan dit 1 tot 2 werkdagen duren.

  Identiteitsverificatie: Wij controleren uw identiteit doorgaans binnen een halfuur na het uploaden van de gegevens. Ook tijdens weekenden en avonden worden uw gegevens gecontroleerd.

 • Mag ik meer dan één account hebben?

  Nee, het is (wettelijk) niet toegestaan om meer dan één account op ons platform te hebben. Indien wij erachter komen dat dit toch het geval is zullen de accounts worden gesloten.

 • Waarom moet ik opeens al mijn gegevens invullen?

  Waarschijnlijk is het u niet ontgaan dat crypto-bedrijven sinds dit jaar onder toezicht vallen van De Nederlandsche Bank (DNB). Om als crypto bedrijf diensten aan te mogen blijven bieden moeten wij voldoen aan een aantal nieuwe eisen. Één van deze eisen is dat alle Bitcoin Meester gebruikers een volledige account verificatie hebben doorlopen.

  Wat gebeurt er als ik niet de accountverificatie heb doorlopen voor 1 november? Helaas zullen wij uw account dan (tijdelijk) moeten blokkeren. U kunt dan niet meer op uw account komen totdat het account volledig is geverifieerd. 

  Volg deze stappen vóór 1 november 2021:

  - Identificeer uw account met een geldige ID kaart of paspoort en doorloop alle stappen uit het identificatieproces volledig. Dit kost slechts enkele minuten.

  - Wanneer u inlogt komt u vanzelf terecht op de verificatiepagina. 

  - Er wordt een hoop informatie van u gevraagd. Wij gaan hier uiteraard vertrouwelijk mee om en we slaan het offline op zodat het veilig is in het geval van een hack. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over uw persoonlijke gegevens. 

  Wat als u dit niet wilt doen? 

  Wanneer u geen verificatie wilt doorlopen zult u niet meer kunnen handelen op het Bitcoin Meester platform.

  Waarom moet u zich volledig identificeren? 

  Om als aanbieder van cryptovaluta in Nederland te mogen opereren moeten wij in het bezit zijn van een registratie bij de DNB. Hier zitten bepaalde eisen aan verbonden, waaronder het volledig registreren van onze gebruikers. We volgen hierin de Wet ter voorkoming van witwassen en terrorismefinanciering (Wwft).

 • Ik ben verhuisd, dien ik mijn adreswijziging door te geven?

  Ja, een adreswijziging dient u door te geven. U kunt dit doen door een e-mail te sturen naar helpdesk@bitcoinmeester.nl. Hierin kunt u aangeven dat u een adres wijziging wilt doorvoeren. Wij vragen u dan de adresverificatie opnieuw te doorlopen en een nieuw overheid/bank/nuts document aan te leveren waarop de nieuwe adres gegevens staan. Zodra deze stap van de verificatie weer is goedgekeurd kunt u uw account weer volledig gebruiken en verder handelen op ons platform.

Komt u er toch niet uit?

Bekijk onze pagina met veelgestelde vragen. Hier worden de meest voorkomende vragen beantwoord. Mocht u er toch niet uitkomen, neem dan even contact met ons op.

Contact opnemen