Menu Mijn account

Veelgestelde vragen

Onderwerpen

 • Waarom is het verschil tussen de marktwaarde en de verkoopwaarde zo groot?

  Bitcoin Meester koopt en verkoopt op verschillende internationale beurzen. Je hebt daar een aankoop- en verkoopprijs waarvoor je direct munten kunt kopen of verkopen. Het verschil tussen deze twee is de spread, deze verschilt per keer. Dit kan minutenwerk zijn, over 5 minuten kan de spread minder groot of zelfs groter zijn geworden. Dit verschilt zelfs per munt!
  Er zijn munten die zonder spread gekocht en verkocht kunnen worden. Dit heeft te maken met dat alle munten in Bitcoin aangekocht moeten worden en dat een beperking is in Bitcoin op kleine munten en kleine bedragen.

  Hoe zit dat dan precies?

  Om een voorbeeld te geven van hoe de spread werkt in de praktijk kijken we even naar een munt als Cloakcoin.

  We kopen deze munt niet in voor een euro prijs als €0,20 maar voor een bedrag in BTC.
  Dit zou dan ongeveer 0.000029 BTC zijn op het moment van schrijven.

  Als we deze zelfde munt vervolgens willen verkopen krijgen we hier nog maar 0.000023 BTC voor.
  Puur gericht op de getallen lijkt dit niet zoveel.
  Maar als we eens kijken naar het percentage is dit bijna 20% verschil.
  Dit is de spread tussen de marktwaarde en de verkoopwaarde.

  In beurstermen is dit het verschil tussen de bied en laat.

  De biedkoers kan voor de munt bijvoorbeeld op 0.000023 BTC staan, dit is de beste prijs die een koper op dat moment bereid is te betalen voor de munt.

  De laatkoers kan op datzelfde moment staan op 0.000029 BTC, wat betekent dat dit de beste prijs is die iemand wilt hebben voor de munt om bereid zijn deze te verkopen.

  Dit verschil noemen we de spread.

  Orderboek

  In het orderboek zien we een overzicht met bied- en laatkoersen. We zien daarbij de prijzen en het volume dat op een bepaalde munt wordt aangeboden of waarop wordt geboden. Het orderboek verandert continue, hierop reageert de prijs van een munt.

  Het probleem met de kleine munten is echter dat het een heel klein orderboek is. Dit heeft als gevolg dat de prijs per munt kan verschillen.
  Zo kan het zijn dat als er 100 munten worden aangekocht, de eerste 30 munten bijvoorbeeld 12 cent zijn, de volgende 30 munten 19 cent, en de daarop volgende 40 opeens 16 cent zijn.
  Hierdoor kan het wel eens zijn dat het bedrag dat uiteindelijk is aangekocht niet exact overeenkomt met het bedrag wat op het scherm stond.
  Dit

  Om dit te voorkomen raden wij aan om in kleinere stapjes te kopen bij munten met een laag volume, hiermee kom je niet voor verassingen te staan.

  Waarom is dat verschil niet op een beurs met live orderboeken?

  Wij zijn een broker, wij kopen en verkopen dus op verschillende beurzen voor u. Bij ons werkt het dus iets anders dan bij een daadwerkelijke beurs/exchange omdat u daar zelf uw order in het orderboek moet schieten. Het risico daarbij is dat uw order niet (niet direct ofwel helemaal niet) wordt gevuld waardoor u een bedrag verliest. In ons geval drukt u op 'verkopen' en is dat risico voor ons. Wij schieten de order op een plek ik met zekerheid waardoor deze wordt gevuld. Daar komt de spread dus vandaan

Komt u er toch niet uit?

Bekijk onze pagina met veelgestelde vragen. Hier worden de meest voorkomende vragen beantwoord. Mocht u er toch niet uitkomen, neem dan even contact met ons op.

Contact opnemen